top of page

Ser sòcia

Com puc ser sòcia de consum de l'Artiga Coop?

Com a sòcies consumidores financem la cooperativa amb una aportació inicial de 60€ al Capital Social (desemborsable en 6 mesos). Les persones que conviuen amb nosaltres, encara que no siguin sòcies, s’inscriuen al nostre Nucli de consum i es beneficien igualment de l’activitat de la cooperativa. El Nucli de consum pot estar format per un màxim de 5 beneficiàries adultes. Et convidem a descobrir l'Artiga Coop a través dels documents que ens defineixen i que trobaràs clicant aquí: Les bases de l'Artiga Coop.

Què significa ser sòcia de l'Artiga Coop?

A l’Artiga hi trobarem tot allò que necessitem gràcies a un compromís compartit. Com a cooperativistes ens avenim a un consum mensual mínim i a una participació acordada en les activitats pròpies de la cooperativa. Tenim en compte diversos graus i possibilitats d'implicació segons la situació de cada sòcia. Els compromisos compartits els establim al Manual de les Sòcies (en elaboració) i les relacions entre nosaltres als Estatuts Socials, però tot seguit trobaràs un breu resum per entendre quina implicació pots tenir a l'Artiga Coop.

Fes-te sòcia de l'Artiga Coop en dos passos:

Quin és el consum mínim ponderat?

La mitjana de consum mínim mensual per nucli de consum és de 130€. Ara bé, cada nucli de consum assumirà un compromís de consum d'acord amb la seva situació particular, això és el que anomenem el consum mínim ponderat. S'utilitzaran criteris de ponderació que permetin una distribució equitativa i justa.

Per al funcionament de la cooperativa es necessita un volum de facturació mínim que permeti fer front als costos relacionats amb la seva activitat, per això vam dur a terme un estudi de mercat, els resultats del qual ens indiquen que la mitjana ponderada de compra mensual és de 350€ i per assegurar la viabilitat econòmica de l'Artiga necessitem menys del 40% d'aquest import, és d'aquí d'on sorgeix el consum mensual mínim de 130€.

Què implica ser sòcia de l'Artiga Coop?

Convidem a totes les sòcies a formar part activa de l'Artiga Coop en la mesura que es pugui. A l'Artiga som conscients dels diferents graus d'implicació que poden aportar les sòcies segons una gran diversitat de situacions.

 

Una opció d'implicació és a través de les comissions de treball que fan viable el desenvolupament del projecte i l'estipulem en una dedicació de 3 hores mensuals.

És per això, que quan et fas sòcia et preguntem a quina comissió t'agradaria participar. Tot seguit te les expliquem, si en el moment de fer-te sòcia no tens clar a quina comissió et vols implicar, no et preocupis, l'equip de benvinguda t'acompanyarà, a l'Artiga hi ha un lloc per a cada una de nosaltres, troba el teu i fés possible el projecte!

Com implicar-me a l'artiga.png

🌱 Comissió de Transició Agroecològica: fomenta activitats en relació a la transició agroecològica i crea aliances amb grups de consum i productores de la comarca.


👁️  Comissió de Formació: escolta les necessitats de les sòcies i proposa formacions per adquirir aprenentatges en relació al propòsit i les estratègies de l'Artiga Coop.


📍 Comissió de Botiga i Administració: vetlla per la sostenibilitat econòmica de l'Artiga, des de la recaptació de fons, a l'administració de les activitats econòmiques, d'infraestructura i gestió operativa.


💬 Comissió de Dinamització: genera moviment i crea sinergies entre totes les persones i entiats que són o volen ser part de l'Artiga Coop.


📣 Comissió de Comunicació: crea els materials i campanyes comunicatives per donar a conèixer l'Artiga cap enfora i també vetlla per una bona comunicació interna.


👣 Comissió Societari: crea, revisa i vetlla pels documents impresincibles de l'Artiga Coop com són els Estatuts i el Manual de la Sòcia. 
 

Fes-te sòcia de l'Artiga Coop en dos passos:

Existeixen altres maneres de vincular-se a l'Artiga?

L’Artiga Coop és una cooperativa de consumidores i usuàries, per tant, la principal forma de participació és com a sòcia consumidora. Ara bé, amb la finalitat d’assolir amb les millors condicions el nostre propòsit, establim altres maneres de vincular-se amb l’Artiga Coop SCCL. Així mateix, contemplem diverses tipologies en aquesta vinculació. Consulta aquí els altres vincles que pots establir amb l'Artiga.

Tens dubtes? Consulta l'apartat de FAQ's o Contacta'ns!
bottom of page