top of page

què és

l'artiga coop?

L’Artiga Coop SCCL és una cooperativa de consumidores i usuàries sense ànim de lucre. Una eina de transformació social amb activitat econòmica pròpia: un establiment al Barri Vell d’Olot, on abastir-nos d’aliments i articles per a la llar sota criteris exigents, amb màxim respecte per al planeta i de justícia social.

 

L’Artiga serà un gran espai de consum agroecològic i solidari a la Garrotxa, que faciliti l’accés a productes sans, ecològics i de proximitat a un preu just, contribuint a fer créixer els projectes agroecològics de producció i elaboració de la nostra comarca.

L'ARTIGA té el propòsit de ser un espai de trobada cooperatiu per impulsar una transformació social a través de l'alimentació agroecològica a la Garrotxa.

breu història de

l'artiga

Presentacio-projecte-economat-al-Nuria-S
Captura de pantalla 2021-12-09 a les 11.03.16.png

La nostra història comença a la taula rodona «Consum Conscient i Agroecològic, quines opcions tenim?» celebrada en l’Aplec-Tek del 22 de juny de 2018, on va sortir la idea d’explorar la possibilitat de crear un economat a la Garrotxa. Estirant aquest fil, l’octubre de 2018 es va celebrar una primera jornada organitzada per l’ANEGx, el Núria Social, la Xarxa de grups de consum de la Garrotxa i amb la col·laboració d’altres entitats: «Un Economat a la Garrotxa? Passi del documental Park Slope Food Coop i debat». La jornada va tenir molt èxit, amb la participació de més de 70 persones.

 

Arran d'aquesta trobada es va crear un Grup Motor, format per unes 20 persones que treballarien durant mesos per a fer realitat el projecte del primer supermercat cooperatiu a la Garrotxa. Gràcies al programa Singulars al llarg del 2019-20 es va comptar amb l’acompanyament tècnic de Resilience Earth, Arran de Terra i Quèviure, entitats que van impulsar el projecte fins a tenir una base social sòlida i a convertir-se en cooperativa.

El dia 1 d'octubre de 2020 l'Artiga Coop es va formalitzar legalment com a cooperativa de consumidores, amb 72 persones sòcies fundadores i un Consell Rector. A partir d'aquí l'Artiga Coop s'estructura en comissions de treball i un Cercle de Coordinació que fan possible que el projecte esdevingui una realitat palpable, un supermercat cooperatiu amb establiment propi.

A partir del gener de 2021 totes les persones qui ho volen poden fer-se sòcies de l'Artiga Coop seguint aquests passos. L'estiu de 2021 comencen les obres d'adeqüació del futur establiment de l'Artiga Coop a tocar de la Plaça del Carme d'Olot, la Garrotxa.

El 3 de desembre de 2021 l'Artiga Coop obre les portes d'un establiment al carrer Pare Antoni Soler, 6 d'Olot, al vell mig del Barri Vell on abastir-se de productes! 

Tens dubtes o preguntes? Consulta l'apartat de FAQ's o contacta'ns a hola@artigacoop.org

bottom of page