què és

l'artiga coop?

L’Artiga Coop SCCL és una cooperativa de consumidores i usuàries sense ànim de lucre. Una eina de transformació social amb activitat econòmica pròpia: un establiment que obrirà aquesta primavera de 2021 al Barri Vell d’Olot, on abastir-nos d’aliments i articles per a la llar sota criteris exigents, amb màxim respecte per al planeta i de justícia social.

 

L’Artiga serà un gran espai de consum agroecològic i solidari a la Garrotxa, que faciliti l’accés a productes sans, ecològics i de proximitat a un preu just, contribuint a fer créixer els projectes agroecològics de producció i elaboració de la nostra comarca.

L'ARTIGA té el propòsit de ser un espai de trobada cooperatiu per impulsar una transformació social a través de l'alimentació agroecològica a la Garrotxa.

breu història de

l'artiga

Presentacio-projecte-economat-al-Nuria-S
  • Twitter
  • Instagram

La nostra història comença a la taula rodona «Consum Conscient i Agroecològic, quines opcions tenim?» celebrada en l’Aplec-Tek del 22 de juny de 2018, on va sortir la idea d’explorar la possibilitat de crear un economat a la Garrotxa. Estirant aquest fil, el passat d’octubre de 2018 es va celebrar una primera jornada organitzada per l’ANEGx, el Núria Social, la Xarxa de grups de consum de la Garrotxa i amb la col·laboració d’altres entitats: «Un Economat a la Garrotxa? Passi del documental Park Slope Food Coop i debat». La jornada va tenir molt èxit, amb la participació de més de 70 persones.

 

Arran d'aquesta trobada es va crear un Grup Motor, format per unes 20 persones que treballen per a fer realitat el projecte. Gràcies a un projecte del programa Singulars comptem amb l’acompanyament tècnic de Resilience Earth, Arran de Terra i Quèviure.

logo-resilience-sensefons.jpg
arrandeterra_logo-_peque-1.png
queviure-logo.jpg

Un projecte facilitat per:

Logo-CercleGR-COMPLET.png
Exemple_ús_logos_vdef_(1).png

Amb el suport de:

Tens dubtes o preguntes? Consulta l'apartat de FAQ's o contacta'ns a hola@artigacoop.org