Les bases de

l'artiga coop

ELS ESTATUTS 

Aquí pots llegir els Estatuts Socials de l'Artiga Coop, és el document que descriu el pacte que establim entre nosaltres, com a sòcies de la cooperativa i que alhora que ens dona cobertura legal. Consulta també la Norma de Règim Intern i el Manual de les sòcies (en elaboració).

EL PROPÒSIT DE L'ARTIGA COOP ÉS:

Ser un espai de trobada cooperatiu per impulsar una transformació social a través de l'alimentació agroecològica a la Garrotxa.

 

Els principis de l'Artiga Coop són:

Justícia social.

Transparència.

Respecte pel medi ambient i la comunitat. 

Els eixos estratègics de l'Artiga Coop sÓN:

Divulgació i dinamització del projecte per promoure la transició agroecològica. 

Potenciar i crear sinergies amb productores amb criteris agroecològics. 

Posar a l'abast els productes obtinguts amb criteris agroecològics al màxim de consumidores.

Enxarxament amb projectes afins per fer incidència política. 

Facilitar processos de governança participativa i cohesió social, internament i externa.

Govern, gestió i representació de l'Artiga Coop:

Assemblea

Consell Rector

L'Assemblea és el màxim òrgan de participació i decisió: 1 sòcia = 1 vot.

El Consell Rector és l'òrgan de representació, govern i administració entre assemblees. Format per un mínim de 7 membres i un màxim de 15 amb càrrecs d'una durada de 4 anys. Al Consell Rector hi ha representades les comissions en què es reparteix l’activitat de la cooperativa.

LES COMISSIONS DE TREBALL DE l'artiga coop:

Convidem a totes les sòcies a formar part activa de l'Artiga Coop a través de les comissions de treball que fan viable el desenvolupament del projecte. Hi ha un espai dins l'Artiga per a cada una de nosaltres, troba el teu i fés possible el projecte!

Captura de pantalla 2020-09-17 a les 22.

DESCRIPCIÓ DE LES COMISSIONS:

🌱 Comissió de Transició Agroecològica: fomenta activitats en relació a la transició agroecològica i crea aliances amb grups de consum i productores de la comarca.
👁️  Comissió de Formació: escolta les necessitats de les sòcies i proposa formacions per adquirir aprenentatges en relació al propòsit i les estratègies de l'Artiga Coop.
📍 Comissió de Botiga i Administració: vetlla per la sostenibilitat econòmica de l'Artiga Coop, des de la recaptació de fons, a l'administració de les activitats econòmiques, d'infraestructura i gestió operativa.
💬 Comissió de Dinamització: genera moviment i crea sinergies entre totes les persones i entiats que són o volen ser part de l'Artiga Coop.
📣 Comissió de Comunicació: crea els materials i campanyes comunicatives que es necessiten per donar a conèixer l'Artiga cap enfora i també vetlla per una bona comunicació interna.
👣 Comissió de Sòcies: Vetlla perquè totes les s`coies puguin mantener el vincle amb la cooperativa, exercir el seus drets i asumir responsabilitats amb plenes garanties jurídiques, en un marc de confiança i cures mútues.

ALTRES Maneres de vincular-se a l'artiga coop:

L’Artiga Coop és una cooperativa de consumidores i usuàries, per tant, la principal forma de participació és com a sòcia consumidora. Ara bé, amb la finalitat d’assolir amb les millors condicions el nostre propòsit, establim altres maneres de vincular-se amb l’Artiga Coop SCCL. Així mateix contemplem diverses casuístiques en aquesta vinculació. Consulta aquí els altres vincles que pots establir amb l'Artiga.

Tens dubtes o preguntes? Consulta l'apartat de FAQ's o contacta'ns a hola@artigacoop.org