top of page

Les bases de

l'artiga coop

ELS ESTATUTS 

Aquí pots llegir els Estatuts Socials de l'Artiga Coop, és el document que descriu el pacte que establim entre nosaltres, com a sòcies de la cooperativa i que alhora que ens dona cobertura legal. Consulta també la Norma de Règim Intern i el Manual de les sòcies (en elaboració).

EL PROPÒSIT DE L'ARTIGA COOP ÉS:

Ser un espai de trobada cooperatiu per impulsar una transformació social a través de l'alimentació agroecològica a la Garrotxa.

 

Els principis de l'Artiga Coop són:

Justícia social.

Transparència.

Respecte pel medi ambient i la comunitat. 

Els eixos estratègics de l'Artiga Coop sÓN:

Divulgació i dinamització del projecte per promoure la transició agroecològica. 

Potenciar i crear sinergies amb productores amb criteris agroecològics. 

Posar a l'abast els productes obtinguts amb criteris agroecològics al màxim de consumidores.

Enxarxament amb projectes afins per fer incidència política. 

Facilitar processos de governança participativa i cohesió social, internament i externa.

Govern, gestió i representació de l'Artiga Coop:

Assemblea

Consell Rector

L'Assemblea és el màxim òrgan de participació i decisió: 1 sòcia = 1 vot.

El Consell Rector és l'òrgan de representació, govern i administració entre assemblees. Format per un mínim de 7 membres i un màxim de 15 amb càrrecs d'una durada de 4 anys. Al Consell Rector hi ha representades les comissions en què es reparteix l’activitat de la cooperativa.

LES COMISSIONS DE TREBALL DE l'artiga coop:

Convidem a totes les sòcies a formar part activa de l'Artiga Coop a través de les comissions de treball que fan viable el desenvolupament del projecte. Hi ha un espai dins l'Artiga per a cada una de nosaltres, troba el teu i fés possible el projecte!

Captura de pantalla 2020-09-17 a les 22.

DESCRIPCIÓ DE LES COMISSIONS:

🌱 Comissió de Transició Agroecològica: fomenta activitats en relació a la transició agroecològica i crea aliances amb grups de consum i productores de la comarca.
👁️  Comissió de Formació: escolta les necessitats de les sòcies i proposa formacions per adquirir aprenentatges en relació al propòsit i les estratègies de l'Artiga Coop.
📍 Comissió de Botiga i Administració: vetlla per la sostenibilitat econòmica de l'Artiga Coop, des de la recaptació de fons, a l'administració de les activitats econòmiques, d'infraestructura i gestió operativa.
💬 Comissió de Dinamització: genera moviment i crea sinergies entre totes les persones i entiats que són o volen ser part de l'Artiga Coop.
📣 Comissió de Comunicació: crea els materials i campanyes comunicatives que es necessiten per donar a conèixer l'Artiga cap enfora i també vetlla per una bona comunicació interna.
👣 Comissió de Sòcies: Vetlla perquè totes les s`coies puguin mantener el vincle amb la cooperativa, exercir el seus drets i asumir responsabilitats amb plenes garanties jurídiques, en un marc de confiança i cures mútues.

ALTRES Maneres de vincular-se a l'artiga coop:

L’Artiga Coop és una cooperativa de consumidores i usuàries, per tant, la principal forma de participació és com a sòcia consumidora. Ara bé, amb la finalitat d’assolir amb les millors condicions el nostre propòsit, establim altres maneres de vincular-se amb l’Artiga Coop SCCL. Així mateix contemplem diverses casuístiques en aquesta vinculació. Consulta aquí els altres vincles que pots establir amb l'Artiga.

Tens dubtes o preguntes? Consulta l'apartat de FAQ's o contacta'ns a hola@artigacoop.org

bottom of page